5 ideer til hurtig og lækker aftensmad

Velkommen til et helt nyt år. Håber I alle kom rigtig godt ind i 2017 :)

Rar aften, dejligt selskab og god mad her hos os.

Den første dag i det nye år tilbringer jeg stille og roligt. Nusser lidt rundt, rydder det sidste op. Levende lys og sofahygge, TV-serier, bøger og internettet. En lille gåtur i den stille by - der er noget næsten magisk over roen 1. januar. Jeg kan sjældent sove længe, men det gør ikke noget. Plejer i stedet at nye stilheden i mit eget selskab. Hverdagen venter lige om hjørnet - juleferien er fløjet afsted, så dagen skal nydes i fulde drag og være rar og god.

Oven på julens og nytårets mange fester og overdådige måltider, sad jeg lige og kiggede bloggen igennem for ideer til hurtig og lækker aftensmad, til den kommende uge.

Efter den tunge, fede, men også herlige julemad, synes jeg vi trænger til noget andet og lettere. Nu har jeg gjort det nemt for mig selv. Jeg har samlet 5 sunde og skønne retter fra bloggens arkiv og besluttet at de skal udgøre aftensmaden for de 5 første hverdage i det nye år. Sunde, lette og forholdsvis hurtigt lavede retter. Perfekt efter en ferie.

Egentlig er det sådan en god fornemmelse at starte det nye år med en sund og nem madplan. Jeg laver jævnligt madplaner og faktisk er det også en enorm lettelse, når det er gjort. Indkøbene er virkelig så meget nemmere, når man ved præcis, hvad man går efter og ikke samtidig skal planlægge aftenens menu mens man handler. Det gør det også lidt lettere at undgå alle de ting, der alt for ofte har det med at snige sig uopfordret i indkøbskurven.

Desværre er jeg bare ikke altid så vedholdende i at lave og overholde planerne - jeg værdsætter nok spontanitet for meget, trods alt. Men ihvertfald er den første uge herved startet op med en god plan. Inspirationen er givet videre, hvis du selv har lyst :)

Klik på linket under billedet for at se opskriften


Tirsdag Koteletter med stegte grøntsager og sesamfrø

- Kog evt. pasta, linser og bønner til i morgen mens koteletter og grøntsager steger.


Torsdag Spinat pandekager med fyld

Husk: At røre dejen til grydebrødet sammen inden sengetid.

Fredag Pølsebord og grydebrød

-------------------------------------------------------------------------------

Godt nytår

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig