Syltede pærer

Planerne fra i går blev ændret til også at omfatte syltede pærer. Efter en tur i haven, hvor de seneste dages blæsevejr har været medvirkende til at rigtig mange pærer er drattet til jorden, var jeg nødt til at gøre noget :) - jeg har det jo som bekendt virkelig skidt med at lade tingene gå til spilde.

Vores gamle pæretræ er kæmpestort og jeg kan kun nå en brøkdel af alle pærerne, men det har blæsten så sørget for at lave om på. Jeg samlede de mindst stødte og skadede pærer op og overlod resten til fuglene. Jeg skal love for der er fuglehøstgilde i vores have lige pt ;)

Fordi pærerne er så skadede når de endelig rammer jorden, fungerer det ikke at gemme dem rå - men syltede pærer er nu heller ikke så tosset. Faktisk smager de skønt og samtidig er de rigtig lækre at gemme til vinter og bruge i forskellige desserter eller i lagkager. Egentlig er det også ret nemt og hyggeligt at sylte pærer, og i sær kan jeg godt glæde mig rigtig meget over at samle forråd.

Vil du hellere bruge pærerne friske, kan du finde en opskrift på herlig pæretærte her perfekt med flødeskum som afslutning på en god middag eller til kaffebordet.

Opskrift på syltede pærer


Ca 1 kg pærer
5 dl vand
4 eller 5 dl sukker (Smag på lagen inden den sidste deciliter sukker tilsættes, måske er den sød nok. Jeg brugte kun 4 dl sukker)
1/2 dl eddike
1 stang vanille
1 stang kanel (Er du ikke ligeså vild med kanel som jeg, udelades den bare)
3-4 kapsler kardemomme
1 tsk atamon - plus ekstra atamon til skylning af glas.

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehus, blomst og stilk. Vil du undgå, at de bliver brune kan de lægges i vand tilsat lidt citronsaft, indtil de skal koges. 

Skær en rids i vanillestangen, så kornene kan trække ud. Kom vand, sukker, eddike, vanille- og kanelstang samt kardemomme kapsler i en gryde og lad det koge langsomt op. Når lagen koger kommes de skrællede pærer i gryden og koger ca 5 minutter. Fisk pærerne op med en hulske og læg dem i rene, skoldede og atamonskyllede glas. Kog lagen op igen. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt atamon. Hæld lagen over pærerne og luk glassene. Opbevares køligt.


Kommentarer

Dette kunne også interessere dig