Opskrift på lækker pæretærte

Pærerne fortsætter med at styrte til jorden i hobetal her i vores have. Jeg samler dagligt de mindst stødte og ødelagte. De kan snildt spises rå, hvis bare man skærer det stødte væk og de smager virkelig dejligt - men hvor godt jeg end synes om dem rå, er det alligevel begrænset, hvor mange jeg kan gnave mig igennem om dagen.

Hos os er vejret lidt trist og regnfuldt i dag, så hvad er mere oplagt, end at bage lidt lækkert til eftermiddagskaffen og hygge indendøre?
(Jeg har gang i et større TV-serie marathon på Netflix - herligt!)

Det tog ikke mange minutter at beslutte at forsøde min serie eftermiddag, ved at bruge nogle af alle pærerne til en lækker pæretærte. Tærten smager dejligt af pære (selvfølgelig!) og lidt af vanille og ingefær som jeg puttede i dejen. Ingefæren kan sagtens udelades eller udskiftes med kanel, hvis man er mere til det. Kardemomme kunne helt sikkert også være et hit - tror jeg vil prøve det næste gange der er pærer, som skal forvandles til en herlig tærte.


Opskrift på pæretærte

En stor tærteform ca 30 cm i diameter

Mørdej
180 g smør
6 dl hvedemel
2,5 dl flormelis
1 tsk vanillesukker
1 lille tsk stødt ingefær
1 stort æg

12-14 pærer

Tilbehør
Vanilleis eller flødeskum

Bland hvedemel, flormelis, vanillesukker og stødt ingefær i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melblandingen. Saml dejen med ægget. Lad evt dejen hvile lidt.

Del dejen i to lige store stykker og rul dem ud så de passer til tærteformens diameter. Læg den ene i tærteformen. Skræl pærerne, del dem i halve og fjerne stik, blomst og kernehus. Læg dem på dejen i tærteformen med den runde side opad. Læg den anden halvdel af dejen over pærerne og tryk dejen godt sammen i kanten. Drys lidt sukker over tærten inden den sættes i ovnen.

Bages ca 35-40 minutter ved 175 grader varmluftKommentarer

Dette kunne også interessere dig