Hjemmelavet brombærmarmelade


Hjemmelavet brombærmarmelade er nok marmeladen over alle marmelader, ihvertfald i følge mine smagsløg. Synes den er genial til alt, lige fra at blande i skyr, til tærter, pandekager, æbleskiver og på nybagte boller. I forhold til så mange andre marmelader er den også nem at lave, her er ingen frugter der skal udstenes eller skrabes kerner ud af. Det er nok at skylle bærrene og putte dem i gryden. De kan også lægges i fryseren og tilberedes på et senere tidspunkt når man har tid og lyst. Ren win win :)

- Og så er brombærture med familie eller venner noget af det hyggeligste. Vi var afsted i weekenden, i det flotteste sensommervejr man kan tænke sig. Havet var fuldstændig blankt og blikstille og brombærrankerne fulde af bær.

Opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade


1 kg brombær
500 g økologisk rørsukker + 3 spsk ekstra
1 halv stang vanille
1 hel skive økologisk citron
1 dl vand
2 tsk geleringspulver

Flydende atamon

Hæld brombærrene i en sigte og skyl dem. Flæk vanillestangen. Kom derefter brombær, vand, sukker, vanillestang og citronskiven i en gryde. Opvarmes langsomt til marmeladen koger, koges derefter i 5 min. Skum marmeladen og smag til om der mangler sukker (alt efter, hvor modne bærrene er, kan der være brug for 50-100 g mere sukker). Rør geleringspulver med de 3 spsk sukker. Tag gryden af varmen og drys geleringspulver/sukker i under omrøring. Giv marmeladen et opkog igen under omrøring. (Ved store portioner og ønsket om en lang holdbarhed på marmeladen, tilsættes en teskefuld atamon efter gryden er taget af blusset). Den varme marmelade hældes på skoldede, atamonskyllede glas der lukkes straks.

Kommentarer

  1. Jeg har også lavet brombærmarmelade. Elsker især turen ud for at finde bærrene.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er nemlig super hyggeligt - næsten det bedste ved brombærsæsonen :)

      Slet

Send en kommentar

Dette kunne også interessere dig