Hjemmebagt franskbrød

Det sker ikke ret tit, at jeg bager såden et helt traditionelt og klassisk franskbrød udelukkende af hvidt mel. Synes måske hurtigt de bliver lidt kedelige. Men i dag var jeg i franskbrøds-humør og hvis brødet spises friskbagt, smager det jo herligt med den fine bløde krumme og sprøde skorpe. Synes egentlig også det kunne være en ret fin erstatning for den sædvanlige fredags-kage-chokolade-snack-hygge-anretning. Jeg har tænkt mig at servere franskbrødet i aften, med smør og marmelade, så er det nærmest sådan lidt kage-agtigt.

Et andet kage-agtigt brød er dette gammeldags honningbrød, som smager virkelig skønt med koldt smør.

Opskrift på hjemmebagt franskbrød


1 Brød

25 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 tsk honning
2 tsk salt
10-11 dl hvedemel

Smelt smørret for svag varme i en gryde. Når smørret er smeltet hældes mælken ved og lunes med ganske kort. Pas på blandingen ikke bliver for varm. Hæld derefter smør/mælkeblandingen i en skål og rør gær, salt og honning ud i den håndvarme blanding. Melet tilsættes lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket og lunt en halv time.

Efter hævning slås dejen ned og æltes igennem endnu en gang, mens der æltes formes dejen til et brød. Læg brødet i en godt smurt franskbrødsform (1 1/2 L), rids det med en meget skarp kniv eller et barberblad og lad det efterhæve 20-30 minutter. Pensles med mælk, vand eller kaffe. Bages ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til skorpen er godt gylden.
Vend brødet ud af formen og lad det køle af på bagerist.
God weekend

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig