Weekend på Mandø

Nu hvor det er hverdag igen og arbejdet atter er begyndt, er det godt at sidde og kigge på feriebilleder, huske alle de skønne oplevelser. I den sidste weekend af vores ferie tog vi en tur til Mandø - vi havde booket en overnatning på kroen og var spændte på, hvilke oplevelser der ventede os.

Mandø er en lille bitte ø med et areal på omkring 8 km2 og 32 indbyggere, øen ligger i Vadehavet ud for Ribe og mellem Fanø og Rømø. Man kommer dertil ved at køre på en grusvej, der er anlagt direkte på havbunden gennem Vadehavet. Pga tidevandet er det kun muligt at komme til øen 2 gange i døgnet (af kortere eller længere varighed). Resten af tiden står grusvejen under vand.
Man kan køre i egen bil derud når det er ebbe, det er dog vigtigt, at man i såfald har helt styr på tidevandet, så man ikke risikerer at blive overrasket af højvande. Turen er forholdsvis lang, 11 km hvoraf de 6 km er direkte på bunden af Vadehavet.

Der kører også jævnligt traktorbusser mellem fastlandet og øen. Vi valgte at køre med traktorbussen, en tur på ca 40 minutter. Det var noget af en oplevelse at køre gennem Vadehavet på den måde. Naturen er utrolig smuk og der er et meget rigt og varieret fugleliv.

Vejen til Mandø, fotograferet øverst fra traktorbussen
Den lille kro er super hyggelig og med fine værelser, dejlig frokostbuffet med flere slags hjemmelavet sild, salater og lokale specialiteter.


Mandø kirke
Alle seværdigheder findes inden for kort afstand på Mandø bys hovedgade, bla. et fint lille museum, en smukt restaureret mølle, redningsstationen og ligeledes den fine lille kirke. Der er flere små boder langs vejen, hvor der sælges Mandø sæbe, - lyng og keramik. Ellers byder øen på flere vandreruter i virkelig smuk natur, den længste, som er øen rundt er på 10 km. Der arrangeres sælsafari med traktorbusserne, hvor man kører flere kilometer ud fra Mandø til sandbanker sydvest for øen, igen ved ebbe og direkte på havbunden. Mandø er pga tidevandet omgivet af diger hele vejen rundt, en speciel oplevelse at stå på øen - lidt som at stå i en stor gryde :)

Det lille museum

Mandø mølle


Mandø sæbe sælges i små vejboder

Mandø lyng

Ebbe


Ebbe

Flod
Alt i alt en rigtig fin tur, som egner sig super til en dags- eller weekend udflugt. Mandø er bestemt en oplevelse værd og jeg er glad for at have set den smukke ø.

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig