Saltbagte kartofler

Selvom man bare har en lille have kan man heldigvis sagtens dyrke kartofler og andre grønsager. Jeg er glad for, at jeg i foråret satte kartofler i sorte plasticspande, for det har betydet, at vi et par gange har fået nye kartofler af egen avl. Der er nu noget særligt over det man selv har dyrket. Som det gamle ordsprog siger: Selvgjort er velgjort :)

Jeg har forsøgt mig med saltbagte kartofler - en sand delikatesse. Man skal blot huske at børste/ryste den overskydende salt godt af før servering, ellers er smagen alt for salt. Kartoflerne i sig selv smager ikke salt, men beholder deres smag, saft og kraft. Fastheden er god og intet ryger ud med kogevandet. Salten danner en ret hård skorpe under bagningen, pas derfor på ikke at mase de bagte kartofler når der stikkes hul på skorpen. Ellers er det en dejlig nem måde at lave lækre og delikate kartofler på.
Fremgangsmåde: Vask kartoflerne grundigt, de skal ikke skrælles. Kartoflerne tørres i et rent viskestykke eller duppes med køkkenrulle. Ligges i et ovnfast fad og dækkes med groft salt. Nye små kartofler bages 15-20 minutter ved 200 grader. Ældre, større kartofler behøver en halv time. Stik i dem undervejs for at mærke om de er møre.

Guldklumper af egen avl

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig