Hjemmelavede forårsruller


Jeg har længe puslet med tanken om at lave forårsruller selv, sådan helt hjemmelavede, fra bunden. Hidtil har jeg kun prøvet at lave dem med færdigkøbt rispapir, der dyppes i vand og rulles om fyldet. Hvilket også både smager godt og fungerer godt. Men i går var anledningen der til at eksperimentere med forårsruller i dej og efter et par forsøg nåede jeg frem til en dej der fungerer. Det er blot super vigtigt at den rulles ud så tyndt som muligt - virkelig, virkelig tyndt, da forårsrullen ellers mest vil bestå af brød.

Det er ikke sidste gang jeg laver disse lækre ruller og fyldet kan jo varieres uendeligt. Tænker også det kan fungere at tilsætte lidt fuldkornsmel, af en art, til dejen, så man får en grovere variant. Det må afprøves en dag. Tror også det skal afprøves at dybstege dem :)

Opskrift på hjemmelavede forårsruller

16 stk

Forårsrulle dej
8 dl hvedemel
3 æg
1 dl vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt

Bland alle ingredienser i en skål og ælt godt til dejen er jævn og blank. Dejen deles i 2. Rul den ene halvdel meget tyndt ud på et meldækket bord og del den i 8 firkanter. Fordel halvdelen af fyldet på firkanterne,  der foldes til forårsruller. Gentag med den anden halvdel dej og fyld.
Dejen skal være virkelig tyndt rullet ud, ellers bliver forårsrullerne lidt kedelige med for meget dej og for lidt fyld.

Forårsrulle fyld 
1 spidskål
2-3 gulerødder
1 stængel bladselleri
1 bakke bønnespirer
2 fed fint revet hvidløg
1 tsk fint revet ingefær
2 spsk sesamfrø
3 spsk fiskesauce
1 tsk stærk chili
1 æg
150 g rejer, skinke eller stegt kylling
salt og peber

Snit alle grøntsager meget fint eller riv dem på den grove side af rivejernet. Grøntsagerne blandes i en skål og de øvrige ingredienser blandes i. Tilsidst røres ægget i og fyldet er klar til at komme på dej firkanterne. Forårsrullerne foldes/rulles sammen og steges på stegepanden i rigelig oliven- eller kokosolie og ved forholdsvis kraftig varme.

Kommentarer

Dette kunne også interessere dig